Nimi: Raj [radz]
Kutsutaan: Raj tai Raja [radza]
Ikä: n. 4 v.
Sukupuoli: uros ♂
Laji: koirasusi-hybridi
Rotu: sekarotuinen, tiettävästi ainakin:
rottweiler x kaukasianpaimenkoira x susi
Hartiakorkeus: n. 80 cm
Väritys: mustaruskea ruskein ja valkoisin merkein
Erityistuntomerkit: metallinen ristikoru kaulassa, oik. etutassussa side + puuttuu varvas, punertavanmusta harjas, suuria arpia, repeytyneet suupielet (4 tikkiä molemmissa suupielissä)
Lauma: Befalas
Lahko: ei kuulu, suhtautuu varsin jyrkästi

 

 

 

 

"Arvet kertovat elämästä. Erityisesti ne kuitenkin kertovat arviointikyvyn puutteesta."

Päällimmäisenä piirteenä Rajissa on suuri koko ja takkuinen olemus. Sudelta perittynä herralta löytyy korkeutta ja kenties honteloudeksikin kutsuttavaa piirrettä. Kastuessaan uros on hyvinkin laiha, mutta ei kuitenkaan erityisen siro. Sillä on suuret luut, ja erityisen suuret tassut. Kynnet ovat melko pitkät ja luonnostaan helposti teroittuvat, vaikka ihan koiraeläimen kynnet ovatkin. Väritys on sekalaisen mustanruskeaa, sävyjen käydessä tummasta punertavan ja kellertävän ruskeaan. Rottweileriltä Raj on perinyt ruskeat merkit, jotka pitkälti muistuttavat kyseisen rodun merkkejä. Valkeaa löytyy leuasta, rinnasta, mahan alta ja jaloista niin tasaisina merkkeinä kuin pieninä laikkuinakin. Lisäksi tassuissa on pieniä mustia pilkkuja, vailla mitään erityistä järjestystä. Jälkimmäiseksi mainitut ovat perua lähinnä kaukasianpaimenkoiralta.

Korvat ovat lähes pystyt taittokorvat, jotka taipuvat vain tummista kärjistään lurpalle. Uroksen liikkuessa korvanpäät usein heilahtelevat lystikkäästi. Rajilla on lisäksi punertavanmusta harjas, joka ulottuu otsalla pisimmistä latvoista kirsuun ja nousee niskassa kankeaksi, melko lyhyeksi pystyharjakseksi, joka sulautuu muuhun turkkiin. Harjasta lukuunottamatta Rajin karva on pääosin melko pehmeää ja takkuuntuvaa, vaihdellen pitkästä lyhyeksi. Etenkin poskissa ja kaulurissa on pitkää karvaa, jaloissa ja kyljissä pääsääntöisesti lyhyempää. Häntä on pitkälti susimainen, yleisesti matala-asentoinen pitkä ja karvainen häntä. Innostuessaan tai mahtaillessaan Raj kykenee nostamaan häntänsä kaareksi selkälinjan päälle, mutta kyseinen ele kielii jännittymisestä, eikä ole siten luonnollinen tila.

Kaulassaan uros kantaa ruostumattomasta teräksestä tehtyä ristikorua, joka muodostuu pallomaisesta nauhasta ja itse rististä. Selvästi erottuvana piirteenä on myös Rajin arpisuus. Sillä on naamassaan, hartiassaan ja takaruumiissaan suuria, joskin jo vaalentuneita arpia. Lisäksi suupielet ovat repeytyneet ja sittemmin tikattu hieman huolimattomasti. Vasen silmä on puolisokea arven takia, ja sen pinta on sameahko. Silmällä näkee utuisia hahmoja ja etenkin kirkkaita värejä, sen sijaan pimeässä sillä ei näe juuri ollenkaan. Oikea silmä on terve, keltainen sudensilmä. Mainittakoon myös yhtenä tuntomerkkinä, että Rajin oikeasta etutassusta puuttuu yksi varvas. Samassa tassussa on myös side, joka peittää vakavinta, joskin suurimmaksi osaksi parantunutta uroksen vammoista. Kyseinen vamma aiheuttaa lievää ontumista, mutta Raj ei kuitenkaan selvästi könkkää. Askelissa on vain pientä epätasaisuutta, ikään kuin nykivyyttä, joka pahenee kovasta rasituksesta ja puolestaan levon jälkeen on lähes olematonta.

Suosittelen lämpimästi kuvien tarkastelua, jotta kokonaiskuva hahmottuu paremmin.


"Elämää ei mitata sisään vedettyjen hengenvetojen mukaan,
vaan sellaisten hetkien, jotka saivat haukkomaan henkeä."

Rajista saa yleensä rennon ensivaikutelman herran esitellessä usein itsestään sellaista renttumaista paha poika –charmia. Uros pyrkii vaikuttamaan coolilta ja välinpitämättömältä, ja peittelee tunteitaan yleensä varsin tarkasti. Tästä charmantista esityksestä on kuitenkin varsin lyhyt matka aggressiiviseen kohtaamisen, jos Rajin langoista vedellään väärällä tavalla. Yllättäen raivonpuuska ei kuitenkaan saa aikaan uhoamista suu vaahdossa, vaan jäätävän kylmäpäistä toimintaa. Raj harkitsee ennen kuin päästelee sammakoita suustaan, ja on varsin tarkkanäköinen. Sen pääkopan sisäpuolelle on kuitenkin riittänyt myös ripaus huimapäisyyttä ja terveen itsesuojeluvaiston puutetta, sillä taisteluun asettuessaan tuo ei peräänny minkäänlaisen vastustajan edessä, olipa se sitten miten haitallista tahansa uroksen omalle terveydelle. Myöskään menneet rajut taistelut tai ’läheltä piti hengenlähtö’ –tilanteet eivät ole opettaneet tuolle muunlaista suhtautumista, korkeintaan sen, että hengissä selvitään jos on tarkoitus selvitä, kipukin on vain subjektiivinen kokemus ja niin edelleen. Raj on kokonsa ja voimiensa puolesta varteenotettava vastustaja, taistelukokemustakin löytyy varsin laajasti. On siis hyvin epätodennäköistä, että yhteenotosta uroksen kanssa selviäisi naarmuitta.

Raj on realisti, eikä yleensä muutoin kuin erityisen tiukan paikan tullen turvaudu valehtelemaan. Se saattaa toki vaieta kuin muuri, mutta yleensä kysymyksiin vastataan raadollisen rehellisesti. Asioiden kaunistelu ei ole koskaan erityisesti kiinnostanut urosta muutenkaan. Tuo on sitä mieltä, että asiat ovat juuri niin kuin ne ovat, piste. Ventovieraille ei kuitenkaan vuodateta koko elämäntarinaa, ja vastaukset kysymyksiin pysyvät yleensä lyhyenpuoleisina. Tietylle päälle sattuessaan Rajista saattaa paljastua todella syvällinenkin tyyppi, mutta uuden tuttavuuden kanssa uros pyrkii pysymään pinnallisuuksissa.

Realistisen näkemyksensä vuoksi Rajin voisi luokitella agnostikoksi (ei usko eikä ole vakuuttunut, että olisi olemassa yliluonnollisia olentoja, kuten Jumalaa, mutta ei myöskään kiellä tätä mahdollisuutta). Lahkoon Raj suhtautuu yllättävän jyrkän kielteisesti, sillä anarkistinen luonteenlaatu ei oikein siedä oman näkemyksen tuputtamista. Urokselle sen henkilökohtainen vapaus on ehdottoman tärkeää, eikä se luovu siitä ilman veristä taistelua. Yleensäkin Raj on pitkälti oman tiensä kulkija, eikä sikäli mikään lauma-uskollisin henkilö. Sen mielestä muut laumat ja uskontokunnat saavat elää omaa elämäänsä tahoillaan, kunhan eivät asetu poikkiteloin uroksen oman elämän tielle. Oikeuttaan elää ja olla olemassa tuo on valmis puolustamaan raivokkaastikin, ja näin ollen on valmis puolustamaan myös laumaansa tarvittaessa. Mikään parrasvalojen kuningas herra ei kuitenkaan ole, vaan mieluummin pitäytyy sivummalla tarkkailen muita.

Raj kiinnittää huomionsa sekä ulkonäköön että luonteeseen. Etsiessään hetken miellyttävää seuraa vastakkaisesta sukupuolesta ulkonäkö kirii kaiken muun edelle, ja hemaisevat nartut yleensä kääntävät uroksen pään niin että niksat naksahtavat. Jos kuitenkin puhutaan juttukumppanista, keskittyy tuo yleensä mieluummin hiljaisempiin henkilöihin, jotka eivät ole niin täynnä itseään. Sen Raj on oppinut, että hiljaisimmat sielut ovat usein niitä viisaimpia. Pidempiaikaiselta kumppanilta tai ystävältä Raj kaipaa oman lennokkaan elämäntyylinsä vastapainoksi rauhallisuutta ja lämpöä, tosin ystäväksi voitaisiin kelpuuttaa myös riehakkaan hauska tyyppi, jos kemiat kolahtaisivat. Uros on hyvin avomielinen, eikä ystävystyminen katso väriin, ikään, sukupuoleen, lajiin tai kokoon, niin kauan kun toimeen tullaan. Ystäviään ja läheisiään tuo arvostaa varmaankin yli kaiken, ja kaikkein lähimpiensä edestä antaisi vaikka oman henkensä. Viisaampiaan Raj kunnioittaa, mutta ainoastaan voimalla ei sen kunnioitusta voi ikinä ansaita. Uros on pitkälti tasa-arvon kannalla, eikä siksi mielellään katso muita ylös- tai sen paremmin alaspäinkään. Sen verran lapsenmielinen herra on, että tulee yleensä loistavasti pentujen kanssa toimeen. Kenties jossain mielenpohjalla itää ajatus oman perheen perustamisesta, mutta se ei ole päällimäisenä elämäntavoitteiden joukossa.

Raj on elämän laineiden surffari; se antaa elämän kuljettaa ja tien viedä tassujensa alla. Sillä ei ole mitään uljaita päämääriä tai kivenkovia tavoitteita - se pitää mieluummin kiinni letkeästä elämästä ja pyrkii nauttimaan siitä niin kauan kuin elää. Lyhyemmän aikavälin tavoitteet muodostuvat sen hetkisten tarpeiden mukaan, eikä Raj ole kovin kiinnostunut pohtimaan, saati sitten murehtimaan tulevia. Se tulee mikä on tullakseen. Ainoa selkeä periaate uroksen elämässä on, että henkilökohtaisesta vapaudestaan se ei luovu vaikka henki menisi.

Raj on varsin hyvä peittelemään tunteitaan ja ajatuksiaan, ja toisaalta lukee muiden elekieltä hyvinkin tarkasti. Lähimpiensä edessä uros kuitenkin pehmenee ja näyttää helpommin todelliset tunteensa ja mietteensä. Kuka tahansa ei kuitenkaan pääse herran sisimpään kurkistamaan, eivätkä aina paremmatkaan tutut voi sanoa tassu sydämellä, etteikö uros vain vetäisi jotain roolia todellisen itsensä sijaan. Raj on siis herkkä nappaamaan tilanteen vaativan roolin, oli se sitten hurmuri, hiljainen kuuntelija tai pollea määräilijä. Pääsääntöisesti uros on kuitenkin tarkkailijan asemassa, vaikka rennon olemuksensa säilyttääkin. Sitä ei siis todellakaan voi sanoa hiljaiseksi hissukaksi tai seinäruusuksi, vaan tarkan ja pitkän muistin lokeroihin tallennetaan kaikki vähänkään olennainen muista ja hyödynnetään tietoja aina kun tilaisuus tulee.

Menneisyys on opettanut Rajille elämän ohimenevyyden ja sen, että kannattaa elää hetkessä. Tulevaisuutta sen paremmin kuin mennettäkään ei voi muuttaa, joten nykyhetki kannattaa hyödyntää mahdollisimman tarkoin.

"Mennyttä tai tulevaa ei voi muuttaa.
Mutta älä huoli, onhan meillä tämä hetki!"

Rajin kohtalon nappulat alkoivat kolahdella kohdilleen jo kauan ennen kuin uros itse oli syntynyt. Eräs suuruudenhullu koirien kasvattaja sai päähänsä risteyttää itselleen toimivan vahtikoiran, ja valitsi roduiksi rottweilerin ja kaukasianpaimenkoiran. Tulokseksi hän sai kolme pörröistä ja vaarattoman näköistä pentua kaukasianpaimenkoiranartustaan. Hän valitsi pentueen suurimman narttupennun, ajatellen pitävänsä nartun nimenomaan mahdollisista tulevaisuuden jalostussyistä, jos roturisteymä osoittautuisi hitiksi. Kaksi muuta pentua hän sai hirveän vaivannäön jälkeen sijoitettua pois käsistään. Narttupentunsa hän nimesi Jerikoksi. Pennun koulutus oli kovakouraista, ja pian oli saatu aikaan muriseva ja ihmisille vihainen suuri koira. Jerikon elämä oli lähinnä ketjun päässä virumista pihamaalla.

Eräänä sateisen surkeana päivänä Jeriko sai kuitenkin tarpeekseen, puri ketjunsa valtavan voimakkaalla purukalustollaan poikki ja pakeni. Koira vaelteli varsin surkeassa kunnossa ympäriinsä, vältellen parhaansa mukaan ihmisiä. Se ei osannut hankkia itselleen kummoista ruokaa, vain tonkia epätoivoisesti roskiksia ja kaatopaikkoja illan hämärtyessä. Jerikon onni kuitenkin kääntyi sen tavatessa yksinäisen susiuroksen Roguen, joka oli halukas huolehtimaan nartusta. Ne loittonivat pois maalaiskylän laitamilta metsiin, ja varsin nopeasti Jeriko tottui villiin elämään.

Pian narttu myös tuli kantavaksi, ja kaksikko joutui tehostamaan ruoanhankintaansa. Metsän ollessa varsin koluttu muidenkin eläinten jäljiltä, kaksikko joutui välillä käyttämään ruoakseen ihmisten kotieläimiä; lampaita ja lehmiä, toisinaan myös kanoja. Tästä ei tietenkään seurannut mitään hyvää, ja Jerikon synnytettyä yhden ainoan pentunsa tilanne kiristyi entisestään. Rajin ollessa vielä pieni pentu Rogue tuli ammutuksi hiippaillessaan erään maatalon mailla. Jerikon suru oli syvää, eikä narttu oikein olisi välittänyt enää mistään, etenkään metsästyksestä. Rajista se piti kuitenkin huolta kuin silmäterästään, olihan pentu ainoa muisto isästään. Kaksikko lähti etsimään parempia asuma-alueita, missä ruokaa löytyisi paremmin. Elämä jatkui, toisinaan kituliaampana ja toisinaan helpompana.

Rajin ollessa hieman päälle kahden vuoden vanha se liikuskeli emonsa kanssa kaupungin laitamilla, yrittäen tavoittaa jotain suuhunpantavaa. Niiden ollessa tonkimassa kaatopaikalta jätteitä paikalle kurvasi hälytettynä rankkuri, joka onnistui vangitsemaan Jerikon. Viimeisinä emonsa sanomina sanoina Raj kuuli: "Pidä huolta itsestäsi, älä minusta välitä. Elä niin kuin huomista ei olisikaan." Raj oli luonnollisesti järkyttynyt ja yritti etsiä koiratarhaa tuloksetta viikkokausia, kunnes nuoren uroksen oli jälleen keskityttävä omaan selviytymiseensä.

Se siirtyi jälleen kauemmas ihmisasutuksesta ja onnistui varsin railakkaan taistelun jälkeen liittymään sekalaiseen kulkukoirien laumaan. Ruoan ollessa vähissä laumassa syntyi kahnauksia, ja Rajin ja johtajan välillä oli alusta alkaen paljon kitkaa. Elo jatkui kuitenkin ala- ja ylämäkineen päälle vuoden, ja Raj hiljalleen sai soluttauduttua laumaan. Ihmisten alkaessa ahdistaa koiria tiukemmalle välit jälleen tiukkenivat. Kaikki kärjistyi valtaisaan joukkotappeluun vallasta, jolloin lauma päätti eliminoida kookkaan Rajin yhdessä, väittäen uroksen tuoneen mukanaan vain pahaa onnea. Raj jäi virumaan verisenä ja vakavasti haavoittuneena metsään lauman poistuessa paikalta. Uroksen onneksi kyseessä oli lähinnä lauma sekarotuisia piskejä eikä järjesteytyneitä tappajia, sillä henki sentään jäi pihisemään. Tästä taistelusta uros sai myös suuret arpensa.

Tämä olisi varmasti ollut Rajin loppu, mikäli erakoitunut ja eläinhullu vanha muori, "Metsämuoriksi" kutsuttu nainen ei olisi löytänyt koiraa. Rajin kokemukset ihmiskontaktista olivat aina johtaneet sen läheisten menetykseen, joten luonnollisesti heikko eläin yritti puolustautua. Se oli kuitenkin niin huonossa kunnossa, että sidottuaan koirasudelle kuonokoppavirityksen vanha mummeli sai kuljetettua sen kottikärryissä mökkiinsä. Raj joutui villiytensä takia olemaan häkissä, mutta nainen hoiti sen haavoja, kursi sen revenneet suupielet kokoon ja antoi sille ravintoa. Hiljalleen Raj hieman tyyntyi, mutta levoton kulkijan sielu ei kadonnut mihinkään. Halutessaan tehdä suuresta eläimestä lemmikkinsä "Metsämuori" ripusti ristikorunsa sen kaulaan, jotta metsästäjät eivät luulisi sitä kesyttömäksi.

Hiljalleen haavat alkoivat parantua arviksi ja Raj sai voimansa takaisin. Se oli vielä vahvasti elävien kirjoissa, kuin ihmeen kaupalla. Vaikka se tunsikin jonkinasteista kiintymystä eläinrakkaaseen, joskin hieman höpsähtäneeseen mummeliin, se kerran häkin oven raolleen jäätyä näki tilaisuutensa ja pakeni. Se jatkoi kulkuaan kauas, tietämättä päämääräänsä, mutta haluten vain mahdollisimman kauas pois. Se törmäsi muutamaan koirasuteen, jotka kertoivat merentakaisesta saaresta, koiraeläinten paratiisista. Raj oli hieman skeptinen tällaisen paratiisin olemassaolosta, mutta halusi silti nähdä omin silmin. Niinpä se lähti suunnistamaan merta kohti, ja tuntiessaan olevansa kyllin hyvässä kunnossa se hyppäsi kylmään, kuohuvaan veteen. Monesti se luuli kuolevansa, aallot löivät sen yli ja koko keho väsyi ja kangistui uimisesta, mutta se ei antanut periksi. Ja lopulta, läpimärkänä ja riutuneena se rantautui Andriaanaan.- pelien tarkemmat tapahtumat tulevat tähän

 

linkki peliin - (tavattu henkilö/henkilöt) - lyhyt tiivistelmä tapahtumista       -- pelit ovat aikajärjestyksessä, uusin alimpana

Vesi jatkaa virtaamistaan - (Revontuli [Tintti]) - Raj ja Revontuli kohtaavat Befalasin puron rannalla
Ketään en kumarra - (Squid [kawaii]) - Raj ja Squid tapaavat Kylässä nihkeissä merkeissä

 

♦ Isä: Rogue (susi) †
♦ Emo: Jeriko (rottweiler x kaukasianpaimenkoira) †
♦ Sisarukset: ei ainakaan täyssisaruksia

♦ Puoliso: vapaata riistaa
♦ Jälkeläiset: ei ainakaan toistaiseksi

 

+5:
+4:
+3:
+2:
+1:
+-0: Revontuli, Squid
-1:
-2:
-3:
-4:
-5:

Suhdemittarin originaali idea © cleme/kish @ Insomnia

© kalmakoira

klikkaa kuvat suuremmiksi!

 


© piirtäjänsä!
Kunnioitetaanhan muiden töitä eikä kopioida ilman lupaa! Kaikenlainen käyttö ilman asianosaisen erillistä kirjallista suostumusta on vastoin Suomen lakia ja siten rangaistava rikos. Pöllijät voivat olla varmoja etten jätä puuttumatta tekijänoikeusrikkomuksiin.

 

♦ Pelipaikka: Andriaana
♦ Pelaaja: kalmakoira
♦ Yhteys: dream.thieve[at]hotmail[dot]com

                      minuun saa rohkeasti ottaa yhteyttä, en pure.


hieman tietoa hahmosta ja sen luomisesta;
- aloitettu pelaamaan 2010 (kesä) (luomisprosessi alkanut aktiivisena 1.7.2010)

- rotu tuli kuin itsestään, sillä isäni kasvatti ennen rottweilereita ja se on lempirotuni, kaukasianpaimenkoira on rotu jota isäni on kuolannut iäisyyden ja susi on aina ollut yksi ehdottomista lempieläimistäni

- kaikki muu hahmosta tuli kuin itsestään, paitsi se nimi. Lopulta kuitenkin laskeuduin tämän nimen päälle kun selailin erilaisia nimiehdotuksia netissä. (sellainen 'nimeä koirasi' -sivusto, sieltä etniset nimet ja r:llä piti alkaa)

- Koska Raj pohjautuu pitkälle nimenomaan omaan luonteeseeni, vetäisin varmasti kopioimisyrityksistä koko kasvimaan nenääni pelkän herneen sijaan.

 

Kaikki materiaali on tekijänoikeuslain alaista enkä salli minkäänlaista käyttöä tai kopiointia ilman erillistä kirjallista sopimusta.
Selvällä suomella: Pöllijät varautuvat kaivamaan kuvettaan!

Layout © Tidamin Kopiointisivut / Editointi © kalmakoira
Tekstit ja ideointi © kalmakoira
Kuvat © kalmakoira || ellei toisin mainita!